Receptas. Kaip pagaminti su greitpuodžiu troškinį per 20 min
Užtruksite 20 min, gaminant su greitpuodžiu, arba 1 val. — įprastai.
Receptas pritaikytas greitpuodžiui, bet tikrai tiks ir gaminant paprastam puode, tik kauliukus reikės virti maždaug valandą. Ypatingai tinkantis patiekalas, kai reikia greit, skaniai ir daug valgio.
Didžiausias greitpuodžiio pliusas-skanu, greita, kokybiška, ekonomiška.
Mėsa bus minkšta, sultinga ir svarbiausia greitai. Šeši žmonės greitai suvalgys kaulą šonkauliukų.
Receptas:
Šonkauliukus padruskinam ir papirinam iš visų pusių.
Į gerai įkaitintą greitpuodį pilame šlakelį aliejaus. Dalimis apkepame šonkaulius iš visų pusių.
Apkepus šonkaulius, pakepame smulkintus svogūnus ir česnakus, su mentele nuvalome puodo dugną (labai svarbu, nes padažas bus skanesnis). Apkepus svogūnus sudedame šonkauliukus, supilam sultinį, sudedam visus likusius ingridientus.
Puodą užsandariname. Verdame ~15min nuo slėgio susidarymo (arba ~60 min paprastam puode). Baigus virti įsitikiname, kad mėsa minkšta ir išvirus. Šonkaulius išimame į dubenį, o į likusį padažą įpilam pusė puodelio vandens su išmaišytais miltais — sutirštinsim padažą. Padažą pakaitinam kol sutirštės, pilame ant šonkaulių. Valgome su šviežiom daržovėm ir bulvėm. Skanaus.
Skaniai pavalgys 6 žmonės.